Translate

18/12/20

Oliveira en Xaén



  Se queres ver as fotos pincha aquí

Non se coñece con precisión a época en que se iniciou o cultivo da oliveira na península, aínda que a tese máis aceptada sinala aos fenicios ou aos gregos como os introdutores; con todo, o seu cultivo alcanzou importancia a partir da chegada de Escipión (211 a. C.). 

Durante a era romana, o comercio do aceite obtido das oliveiras de Hispania estendeuse por todo o mundo romano occidental. Así o acreditan os abundantes restos das ánforas con marca da Bética, utilizadas para o seu transporte ao longo dos grandes ríos europeos: Ródano, Garona, Rin e Alto Danubio.

A provincia de Xaén é a rexión que máis aceite de oliva produce, chegando a producir máis que toda Italia. Xaén conta con máis de 550.000 hectáreas de oliveiral. 

As oliveiras de Xaén amósanse coma un mar verde oliva que cobre as chairas do Guadalquivir ata o punto de fundirse cos piñeirais das Serras.

Ningún comentario:

Publicar un comentario